Skip Navigation

Neem contact met ons op

TK Elevator N.V.-S.A.

Avenue de la Metrologielaan 10
1130 Brussel
België

Tel.: +32 (0) 22 47 35 11
E-mail: info.tkla@tkelevator.com

‹‹‹

Vraag een gratis offerte aan

Vraag een gratis offerte aan

This field is required

In welk product bent u geïnteresseerd?

Liften
Roltrappen
Looppaden
Please enter your zip code and city.
Please select your salutation
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter your message.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring.

‹‹‹

24/7 Service - Hulp nodig?

24/7 Service - Hulp nodig?

Service centrum: 078 15 84 84

Please enter your zip code and city.
Please select your salutation
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter your message.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring.

Vraag een gratis offerte aan

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

24/7 Service - Hulp nodig?

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag een gratis offerte aan

Er is iets misgegaan en we kunnen uw bericht niet verzenden.

24/7 Service - Hulp nodig?

Er is iets misgegaan en we kunnen uw bericht niet verzenden.

TK ELEVATOR LANCEERT EOX
TK Elevator introduceert de nieuwe EOX, een lift met een digitale kern die zorgt voor een verbeterde energie-efficiëntie en een verbeterde gebruikerservaring. Terwijl zowel duurzaamheid als geavanceerde digitale functies een standaard zijn voor mobiliteitsoplossingen voor midden- en hoogbouw, brengt de EOX deze voordelen rechtstreeks naar de architecten, eigenaars en passagiers van kleinere woongebouwen, die essentieel zijn voor het voortdurend groeiende stedelijke landschap.
TK ELEVATOR ONTVANGT GOUDEN STATUS IN ECOVADIS DUURZAAMHEIDSBEOORDELING
TK Elevator behaalt Gouden status in eerste beoordeling door duurzaamheidsbeoordelaar EcoVadis. Hiermee staat TK Elevator in de top 5% van alle bedrijven in de huidige beoordeling van EcoVadis. EcoVadis erkent de voortdurende inspanningen van het bedrijf om duurzaamheid in de gehele waardeketen te stimuleren.
TK ELEVATOR LANCEERT APRONVISION
TK Elevator introduceert ApronVision, de nieuwste ontwikkeling in volledig geautomatiseerde en geïntegreerde platformsystemen. ApronVision gaat verder dan de huidige geavanceerde visuele aanmeergeleidingssystemen door volledige automatisering en digitalisering van het platform mogelijk te maken. Het zorgt voor maximale veiligheid en efficiëntie met de hoogste turnaroundprestaties, integratie met brugautomatiseringstechnologieën en real-time gegevens van het platform.
TK ELEVATOR PUBLICEERT EERSTE DUURZAAMHEIDSVERSLAG
TK Elevator presenteert zijn eerste duurzaamheidsverslag in overeenstemming met de toonaangevende standaard voor duurzaamheidsverslaglegging Global Reporting Initiative (GRI). Ter versterking van haar 'net zero'-engagement introduceert TK Elevator ook nieuwe, ambitieuze emissiereductiedoelstellingen die zijn gevalideerd door het Science Based Targets initiative (SBTi).
UDAY YADAV BENOEMD TOT NIEUWE CEO VAN TK ELEVATOR
Uday Yadav is benoemd tot CEO van TK Elevator. Nadat voormalig CEO Peter Walker heeft besloten zijn functie neer te leggen om na meer dan 25 jaar dienst bij het bedrijf met pensioen te gaan en te verhuizen naar zijn thuisland Australië, neemt Yadav het stokje over om de transformatie en verdere groei van TK Elevator aan te sturen.
TK ELEVATOR OPENT NIEUW HOOFDKANTOOR NOORD-AMERIKA
Met een nieuw administratie- en technologiecentrum investeert TK Elevator circa 200 miljoen USD in haar Noord-Amerikaanse onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten en daarmee in de uitbreiding van haar markt- en innovatieleiderschap.

Hoeksteen van het nieuwe Noord-Amerikaanse hoofdkantoor in Atlanta (Georgia), VS, is een innovatie- en kwalificatiecentrum dat een ultramoderne testtoren voor liften omvat.

TK ELEVATOR BEHAALT EERSTE PLAATS IN ESG-RANGLIJST DOOR SUSTAINALYTICS
TK Elevator staat bovenaan de wereldwijde Sustainalytics ESG-ranglijst op het gebied van machine-industrie. In deze categorie analyseerde het internationaal gerenommeerde ratingbureau meer dan 500 organisaties over de hele wereld en kende TK Elevator een "laag risico" toe.
TK ELEVATOR VERBINDT ZICH TOT WERELDWIJDE NETTO NUL-DOELSTELLING
In mei 2021 stelt het bedrijf wetenschappelijk onderbouwde emissiedoelstellingen vast voor zijn hele waardeketen en sluit zich aan bij de "Race to Zero". Hiermee ondersteunt TK Elevator de "Business Ambition for 1.5°C"-campagne en verbindt het zich ertoe om tegen 2050 netto-nul-emissies te bereiken.
TK ELEVATOR ONDERTEKENT UN GLOBAL COMPACT
In maart ondertekent TK Elevator het UN Global Compact, een initiatief van de Verenigde Naties om schendingen van mensenrechten en arbeidsrechten te voorkomen, corruptie te bestrijden en een duurzamere toekomst te bevorderen. Als ondertekenaar verbindt TK Elevator zich ertoe al haar activiteiten en bedrijfspraktijken af te stemmen op de tien officiële VN-principes. De doelstellingen van deze beginselen zijn identiek aan die van de eigen gedragscode van de onderneming.
thyssenkrupp Elevator heet vanaf nu TK Elevator en lanceert haar nieuwe merk TKE
Een belangrijke stap in de herpositionering als zelfstandig bedrijf: thyssenkrupp Elevator verandert haar naam in TK Elevator.

In februari 2021 lanceerde het bedrijf zijn nieuwe wereldwijde merk TKE met een nieuwe moderne huisstijl waarmee een innovatieve toon wordt gezet binnen de branche.

Thyssenkrupp Elevator erkend voor leiderschap op het gebied van duurzaamheid
In december 2020 plaatst de wereldwijde non-profitorganisatie CDP thyssenkrupp Elevator op zijn prestigieuze "A-lijst" als erkenning voor de acties van het bedrijf om emissies te verminderen, klimaatrisico's te beperken en een systeem te creëren dat gericht is op het elimineren van CO2-emissies op de lange termijn.
TK Elevator gaat nieuw tijdperk in als onafhankelijke onderneming
De succesvol afgeronde overname door Advent International (“Advent”) en Cinven markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf. Samen met de nieuwe eigenaren als strategische en financiële partners kan TK Elevator verder met haar ambitieuze plannen om de sterke marktpositie en het technologische toonaangevendheid verder uit te breiden.
Voorbij de pandemie: toekomstgerichte technologieën voor meer comfortabele en veiligere ervaringen op het gebied van mobiliteit
Met een focus op hygiëne, contactloos gebruik en sociale onthouding, maken de oplossingen tevens de weg vrij voor verdere innovaties in de mobiliteitsindustrie.
TK Elevator lanceert mondiale strategie inzake reserveonderdelen
Het nieuwe hypermoderne magazijn in Madrid markeert de start van deze strategie. Met de komst van het magazijn wordt de wachttijd voor reserveonderdelen voor liften met 20% en het aantal ritten door onderhoudsmonteurs met 10% gereduceerd. Het initiatief omvat onder andere een duurzaamheidsplan betreffende recycling, uitstootreductie en milieubescherming.
Lancering van het robot-interfaceplatform
De ultramoderne interface zorgt ervoor dat robots zich ongeacht de grootte of hoogte van een gebouw vrij kunnen bewegen. Deze ontwikkeling onderstreept ons streven om met behulp van geavanceerde technologie slimmere transportoplossingen in gebouwen te creëren.
Presentatie van afstandsbedieningssystemen voor aviobruggen op Inter Airport Europe 2019
Airport Solutions presenteert zijn nieuwste innovatie, het Remote Control System, waarmee aviobruggen veilig op afstand kunnen worden bediend vanaf elke locatie.
Twee nieuwe liftseries voor laag- en middenbouw in Europa
Beide productfamilies ‘synergy’ en ‘evolution’ besparen energie en bieden maximale ruimte om de stedelijke mobiliteit met mobiliteitsoplossingen op maat te verbeteren.
Uitrol van HoloLinc
TK Elevator presenteert ’s werelds eerste Industry 4.0-oplossing voor het inmeten en leveren van trapliften. Dankzij een speciale digitale toolkit met mixed reality-technologie en Microsoft HoloLens verloopt het proces tussen inmeten en leveren vier keer zo snel.
Introductie van virtual reality-showrooms
TK Elevator opent virtual reality-showrooms in Azië en het Midden-Oosten, waar bezoekers kennis kunnen maken met de toekomst van stedelijke mobiliteit. In plaats van door brochures te bladeren, kunnen zij zich letterlijk onderdompelen in de nieuwe MULTI- en TWIN-technologie om de nieuwe transportoplossingen levensecht te ervaren.
Meerdere awards voor MULTI
Het innovatieve systeem MULTI heeft verschillende awards gewonnen, zoals de “Industrial Manufacturing Excellence - Innovative Product Award in China” en de “Innovative Star of Energy Efficiency” van de Alliance to Save Energy.
AGILE - lancering
Dankzij de AGILE van TK Elevator bereiken gebruikers hun bestemming sneller, want gebouwenbeheerders kunnen de gebruikers doeltreffender groeperen en hen afhankelijk van de verdieping naar de juiste liften leiden. Passagiersstromen kunnen in realtime worden aangepast en zowel touchscreens als telefoonterminals kunnen perfect worden gepersonaliseerd.
Testtoren: symbool voor vooruitgang en innovatie
TK Elevator opent het hoogste panoramisch platform van Duitsland op 232 m op het testcentrum in Rottweil. De testtoren is nu volledig operationeel.
HoloLinc: volledig gedigitaliseerd orderproces en verbeterde klantervaring
TK Elevator introduceert het nieuwe HoloLinc-proces, waardoor klanten een traplift in hun eigen woning kunnen zien en tot 4 keer sneller een oplossing op maat kunnen krijgen.
De technologie van morgen: MULTI - lancering
TK Elevator stelt in de testtoren in Rottweil de eerste volledig functionele MULTI-lift voor, de eerste kabelloze en horizontaal bewegende lift ter wereld.
Nieuwe fabriek opent in Pune
In de nieuwe fabriek in Pune (India) bundelt TK Elevator de plaatselijke productievaardigheden en technische kennis om te beantwoorden aan specifieke behoeften van de klanten. Het doel is om intelligente en efficiënte stedelijke mobiliteit te bevorderen.
Een mijlpaal: 100.000 installaties en meer
Met ruim 100.000 geïnstalleerde roltrappen en rolpaden ter wereld helpen we de stedelijke mobiliteit wereldwijd te verbeteren, zowel vandaag als in de toekomst.
Baanbrekende innovatie in het liftonderhoud
We lanceren MAX, de eerste realtime, cloudgebaseerde voorspellende onderhoudsservice in de liftbranche.
Een nieuw tijdperk van mobiliteit in gebouwen
We stellen het MULTI-concept voor, 's werelds eerste kabelloze lift.
Stedelijke mobiliteit krijgt een boost
We lanceren ACCEL, een nieuw transportsysteem dat opstoppingen in metrostations en luchthavens helpt reduceren.
Eerste putloze rolpad
We lanceren iwalk, een baanbrekend, technisch innovatief rolpad. Een putloos modulair concept dat een oplossing biedt voor de meest gangbare ontwerpbeperkingen, en zowel voor architecten als eigenaars nieuwe mogelijkheden biedt.
Investeren in de toekomst
We openen een nieuwe liftenfabriek in Madrid (Spanje).
Transport van mensen in het One World Trade Center
TK Elevator levert liften en roltrappen voor het One World Trade Center in New York (VS), waaronder de snelste liften in het westelijke halfrond.
Investeren in innovatie
We lanceren ons meest geavanceerde laboratorium voor prototyping, het TK Elevator Innovation Center, in Gijón (Spanje).
China's modernste productievestiging
We openen China's modernste productievestiging voor roltrappen en passagiersbruggen in Zhongshan.
Interne opleidingen van wereldklasse
Seed campus, ons eerste interne opleidingscentrum voor liften, opent in Madrid (Spanje). Tegenwoordig bestaat ons wereldwijd opleidingsnetwerk uit 12 locaties in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Amerika. Via dat netwerk blijven onze technici op de hoogte van de eisen van vandaag en morgen.
Passagiersbrug voor het grootste vliegtuig
TK Elevator levert de eerste passagiersbruggen voor de Airbus A380.
Expansie in de regio Azië/Pacific
Een joint venture met Donyang Elevator (Zuid-Korea) stelt ons in staat om verder uit te breiden in de regio Azië/Pacific en leidt tot de oprichting van een aparte business unit in de regio in 2003.
De TWIN-revolutie
We installeren 's werelds eerste lift met twee afzonderlijke cabines in één schacht in de universiteit van Stuttgart.
Grote overname in Zuid-Amerika
De overname van Kone-vestigingen in Zuid-Amerika vergroot onze impact in een van de meest dynamische regio's ter wereld.
De langste roltrap ter wereld
Met een lengte van 100 meter en een helling van 30% installeren we de destijds langste roltrap ter wereld in het metrostation Namesti Miru in Praag.
Grote overname Noord-Amerika
Door de overname van Dover Elevators in Amerika en Canada worden we de derde grootste liftenfabrikant ter wereld.
Eerste vestiging in de regio Azië/Pacific
Met de lancering van thyssenkrupp Elevator China en een aparte liften- en roltrappenfabriek in Zhongshan (China) boren we de Aziatisch-Pacifische markt aan.
Nieuwe fabriek in Spanje
Naarmate thyssenkrupp Elevator groeit, breiden de productiecapaciteiten uit en openen we een nieuwe roltrappenfabriek in Noord-Spanje.
Toetreding tot de markt voor woningoplossingen
De overname van de Reus, de Nederlandse fabrikant van stoeltjesliften, signaleert de start van ons segment voor woningoplossingen.
Over de Atlantische Oceaan
Het bedrijf maakt in 1986 de sprong over de Atlantische Oceaan door een belang te verwerven in Northern Elevator Holdings Ltd. in Toronto. Met Canada als basis kunnen we de Amerikaanse markt geleidelijk aan aanboren.
Expansie in Europa
De belangrijkste overname in Duitsland is die van M.A.N.-Aufzugbau in 1984. De overname luidt het begin in van onze expansie in Europa. De daaropvolgende jaren ligt de focus op internationalisatie.
Hoe het allemaal begon
Al sinds de jaren 1860-1880 zijn we actief in de sector van liften en roltrappen, met de oprichting van onze voormalige ondernemingen in Hamburg en Stuttgart (Duitsland). Ze ontwikkelen en installeren de eerste verticale transportband voor mensen, de Paternoster genaamd, in 1890 en Duitslands eerste roltrap in 1906. In de jaren 1950 verwerft het toenmalige Thyssen Industrie een aandeel in die bedrijven.

Na 1970 leidt de overname van verschillende kleinere liftenfabrikanten in Duitsland en West-Europa, samen met de bouw van een liftenfabriek in Neuhausen bij Stuttgart, tot belangrijke ontwikkelingen op vlak van liften en roltrappen.