Skip Navigation

Neem contact met ons op

TK Elevator N.V.-S.A.

Avenue de la Metrologielaan 10
1130 Brussel
België

Tel.: +32 (0) 22 47 35 11
E-mail: info.tkla@tkelevator.com

‹‹‹

Vraag een gratis offerte aan

Vraag een gratis offerte aan

This field is required

In welk product bent u geïnteresseerd?

Liften
Roltrappen
Looppaden
Please enter your zip code and city.
Please select your salutation
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter your message.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring.

‹‹‹

24/7 Service - Hulp nodig?

24/7 Service - Hulp nodig?

Service centrum: 078 15 84 84

Please enter your zip code and city.
Please select your salutation
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter your message.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring.

Vraag een gratis offerte aan

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

24/7 Service - Hulp nodig?

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag een gratis offerte aan

Er is iets misgegaan en we kunnen uw bericht niet verzenden.

24/7 Service - Hulp nodig?

Er is iets misgegaan en we kunnen uw bericht niet verzenden.

thyssenkrupp Elevator is now TK Elevator and launches its new brand TKE
thyssenkrupp Elevator heet vanaf nu TK Elevator en lanceert haar nieuwe merk TKE
Een belangrijke stap in de herpositionering als zelfstandig bedrijf: thyssenkrupp Elevator verandert haar naam in TK Elevator.

In februari 2021 lanceerde het bedrijf zijn nieuwe wereldwijde merk TKE met een nieuwe moderne huisstijl waarmee een innovatieve toon wordt gezet binnen de branche.

Closing - new era as an independant company
TK Elevator gaat nieuw tijdperk in als onafhankelijke onderneming
De succesvol afgeronde overname door Advent International (“Advent”) en Cinven markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf. Samen met de nieuwe eigenaren als strategische en financiële partners kan TK Elevator verder met haar ambitieuze plannen om de sterke marktpositie en het technologische toonaangevendheid verder uit te breiden.
Beyond the pandamic
Voorbij de pandemie: toekomstgerichte technologieën voor meer comfortabele en veiligere ervaringen op het gebied van mobiliteit
Met een focus op hygiëne, contactloos gebruik en sociale onthouding, maken de oplossingen tevens de weg vrij voor verdere innovaties in de mobiliteitsindustrie.
TK Elevator releases long-term carbon targets
TK Elevator publiceert koolstofdoelen voor de lange termijn
Met ambitieuze doelen voor de toekomst blijft het bedrijf werken aan het terugdringen van het energieverbruik en het intensiveren van het gebruik van groene energie. Het doel is de uitstoot van broeikasgassen in 2040 gehalveerd te hebben.
TK Elevator launches global smart spare parts strategy
TK Elevator lanceert mondiale strategie inzake reserveonderdelen
Het nieuwe hypermoderne magazijn in Madrid markeert de start van deze strategie. Met de komst van het magazijn wordt de wachttijd voor reserveonderdelen voor liften met 20% en het aantal ritten door onderhoudsmonteurs met 10% gereduceerd. Het initiatief omvat onder andere een duurzaamheidsplan betreffende recycling, uitstootreductie en milieubescherming.
Over 200 elevators and escalators provided to new central China metro line
Ruim 200 liften en roltrappen geleverd voor nieuwe metrolijn in centraal China
Als grootste roltrappenleverancier van het gehele project waarborgt TK Elevator sterke mobiliteitsoplossingen in groeiende steden met steeds complexer wordende infrastructuren.
Veröffentlichung einer Roboter-Schnittstellenplattform
Lancering van het robot-interfaceplatform
De ultramoderne interface zorgt ervoor dat robots zich ongeacht de grootte of hoogte van een gebouw vrij kunnen bewegen. Deze ontwikkeling onderstreept ons streven om met behulp van geavanceerde technologie slimmere transportoplossingen in gebouwen te creëren.
Remote Control System für Fluggastbrücken auf der inter airport Europe 2019 vorgestellt
Presentatie van afstandsbedieningssystemen voor aviobruggen op Inter Airport Europe 2019
Airport Solutions presenteert zijn nieuwste innovatie, het Remote Control System, waarmee aviobruggen veilig op afstand kunnen worden bediend vanaf elke locatie.
100-meter long escalators installed in Azerbaijan
100 meter lange roltrappen geïnstalleerd in Azerbeidzjan
Installatie van de langste roltrappen die ooit in Duitsland zijn geproduceerd. Ze overbruggen een hoogte van 48,7 meter en leggen elk jaar de helft van de aardomtrek af. De vier revolutionaire Baku-modellen zijn een primeur in de branche en zullen metrostations helpen bij het verwerken van de toenemende passagiersaantallen.
SEED-Projekt wird ausgeweitet
Project SEED krijgt meer impact in de wereld
Dit jaar is Project SEED, ons partnerschap met SOS Kinderdorpen, in Thailand van start gegaan. TK Elevator helpt met dit initiatief en een mentorprogramma de inzetbaarheid van Thaise jongeren op de arbeidsmarkt te verbeteren.
Mobility solutions at China Southern Airlines’ new Beijing airport base
Mobiliteitsoplossingen voor de nieuwe luchthavenbasis van China Southern Airlines in Beijing
Het nieuwe project is een aanvulling op de huidige basis van China Southern Airlines in Guangzhou en omvat 155 liften en 22 roltrappen die de mobiliteit op de spectaculaire luchthaven Beijing Daxing zullen verbeteren.
Expansion in den USA
Uitbreiding in de VS
Twee acquisities versterken de positie van TK Elevator in de VS. De overname van Nashville Machine Elevator uit Tennessee en O’Keefe Elevator Company uit Nebraska volgt op een periode van groei en uitbreiding van TK Elevator en zijn producten en technologieën in Noord-Amerika.
TWIN-Aufzüge auf Erfolgskurs
Succes voor TWIN-liften
Na een groot project in China waarbij 24 TWIN-liftunits, bestaande uit twee onafhankelijke kooien in elke schacht, moesten worden geïnstalleerd, brengen nu 12 TWIN’s mensen naar de top van de prachtige nieuwe Hekla-toren in Parijs.
Mobility solutions for Sydney metro
Mobiliteitsoplossingen voor de metro van Sydney
TK Elevator voert de grootste bestelling van liften en roltrappen van Australië uit voor de metro van Sydney. In totaal zes nieuwe metrostations worden uitgerust met ongeveer 200 liften en roltrappen.
Two new elevator product lines ‘synergy’ and ‘evolution’ for low- and mid-rise buildings in Europe
Twee nieuwe liftseries voor laag- en middenbouw in Europa
Beide productfamilies ‘synergy’ en ‘evolution’ besparen energie en bieden maximale ruimte om de stedelijke mobiliteit met mobiliteitsoplossingen op maat te verbeteren.
Einführung von HoloLinc
Uitrol van HoloLinc
TK Elevator presenteert ’s werelds eerste Industry 4.0-oplossing voor het inmeten en leveren van trapliften. Dankzij een speciale digitale toolkit met mixed reality-technologie en Microsoft HoloLens verloopt het proces tussen inmeten en leveren vier keer zo snel.
Hochmoderne Technologie für den Flughafen von Istanbul
Geavanceerde technologie voor Istanbul Airport
Het project van Airport Solutions omvat 147 aviobruggen die binnen een periode van slechts 27 maanden zijn geleverd. Deze ultramoderne technologie zorgt voor een naadloze reiservaring voor 200 miljoen passagiers op de nieuwe Istanbul Grand Airport.
Das nächste Megaprojekt: Hudson Yards
Het volgende megaproject: Hudson Yards
TK Elevator heeft zijn volgende megaproject bevestigd: in 50 Hudson Yards worden circa 40 TWIN-liften geïnstalleerd. Deze besparen niet alleen veel energie en ruimte, maar zorgen ook voor kortere reistijden. Daarnaast krijgt Hudson Yards meer dan 100 liften en roltrappen, die allemaal voorzien zijn van het eerste voorspellende onderhoudssysteem in de branche, MAX.
Launch of VR Showrooms
Introductie van virtual reality-showrooms
TK Elevator opent virtual reality-showrooms in Azië en het Midden-Oosten, waar bezoekers kennis kunnen maken met de toekomst van stedelijke mobiliteit. In plaats van door brochures te bladeren, kunnen zij zich letterlijk onderdompelen in de nieuwe MULTI- en TWIN-technologie om de nieuwe transportoplossingen levensecht te ervaren.
Mehrere Auszeichnungen für MULTI
Meerdere awards voor MULTI
Het innovatieve systeem MULTI heeft verschillende awards gewonnen, zoals de “Industrial Manufacturing Excellence - Innovative Product Award in China” en de “Innovative Star of Energy Efficiency” van de Alliance to Save Energy.
New elevator high-rise test tower and Innovation Complex in Atlanta
Maak kennis met AGILE
Een innovatieve groep ‘elevator enhancers’ die ontworpen zijn om uw liften en roltrappen intelligenter en efficiënter te maken.Deze oplossing heeft vier elementen die u kunnen helpen de verkeersstroom en de prestatie van de liften te verbeteren, de esthetiek te optimaliseren en nog veel meer.
AGILE – Launch
AGILE - lancering
Dankzij de AGILE van TK Elevator bereiken gebruikers hun bestemming sneller, want gebouwenbeheerders kunnen de gebruikers doeltreffender groeperen en hen afhankelijk van de verdieping naar de juiste liften leiden. Passagiersstromen kunnen in realtime worden aangepast en zowel touchscreens als telefoonterminals kunnen perfect worden gepersonaliseerd.
Partnership with SOS children's villages
Partnerschap met SOS Kinderdorpen
Met het partnerschap “SEED” steunen we jonge mensen in regio's met een grote jeugdwerkloosheid. In de eerste fase van het project SEED krijgen 60 SOS-jongeren in Colombia, 100 in Brazilië en 130 in India steun van TK Elevator en zijn werknemers. Daarbij leren we hen niet-technische en basisvaardigheden aan, bieden we loopbaanbegeleiding, ondersteunen we ondernemerschap en zorgen we voor werkervaring in de echte wereld. Het doel is om deze jonge mensen te helpen om succesvol uit te groeien tot zelfstandige volwassenen die inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. De eerste fase van het programma duurt een jaar.
MULTI Cabin wins German Design Award
MULTI-cabine wint de German Design Award
De designcabine van het innovatieve MULTI-liftsysteem wint de German Design Award 2018 in de categorie “Buildings and Elements”. De Design Award van de Duitse Rat für Formgebung is een van de meest toonaangevende internationale prijzen voor baanbrekende designconcepten.
Test tower: landmark of progress and innovation
Testtoren: symbool voor vooruitgang en innovatie
TK Elevator opent het hoogste panoramisch platform van Duitsland op 232 m op het testcentrum in Rottweil. De testtoren is nu volledig operationeel.
HoloLinc: Fully-digitalized order process and enhanced customer experience
HoloLinc: volledig gedigitaliseerd orderproces en verbeterde klantervaring
TK Elevator introduceert het nieuwe HoloLinc-proces, waardoor klanten een traplift in hun eigen woning kunnen zien en tot 4 keer sneller een oplossing op maat kunnen krijgen.
MULTI - Launch
De technologie van morgen: MULTI - lancering
TK Elevator stelt in de testtoren in Rottweil de eerste volledig functionele MULTI-lift voor, de eerste kabelloze en horizontaal bewegende lift ter wereld.
New factory opened in Pune
Nieuwe fabriek opent in Pune
In de nieuwe fabriek in Pune (India) bundelt TK Elevator de plaatselijke productievaardigheden en technische kennis om te beantwoorden aan specifieke behoeften van de klanten. Het doel is om intelligente en efficiënte stedelijke mobiliteit te bevorderen.
100,000 and counting
Een mijlpaal: 100.000 installaties en meer
Met ruim 100.000 geïnstalleerde roltrappen en rolpaden ter wereld helpen we de stedelijke mobiliteit wereldwijd te verbeteren, zowel vandaag als in de toekomst.
Game-changing elevator service
Baanbrekende innovatie in het liftonderhoud
We lanceren MAX, de eerste realtime, cloudgebaseerde voorspellende onderhoudsservice in de liftbranche.
Reaching new heights
Nieuwe hoogtepunten
We leggen de eerste steen voor onze nieuwe testtoren in Rottweil, waar we de MULTI zullen testen en het hoogste panoramische platform van Duitsland zullen bieden.
A new era of mobility in buildings
Een nieuw tijdperk van mobiliteit in gebouwen
We stellen het MULTI-concept voor, 's werelds eerste kabelloze lift.
Förderung urbaner Mobilität
Stedelijke mobiliteit krijgt een boost
We lanceren ACCEL, een nieuw transportsysteem dat opstoppingen in metrostations en luchthavens helpt reduceren.
First pitless moving walk
Eerste putloze rolpad
We lanceren iwalk, een baanbrekend, technisch innovatief rolpad. Een putloos modulair concept dat een oplossing biedt voor de meest gangbare ontwerpbeperkingen, en zowel voor architecten als eigenaars nieuwe mogelijkheden biedt.
Investeren in de toekomst
We openen een nieuwe liftenfabriek in Madrid (Spanje).
Flytter mennesker i One World Trade Center
Transport van mensen in het One World Trade Center
TK Elevator levert liften en roltrappen voor het One World Trade Center in New York (VS), waaronder de snelste liften in het westelijke halfrond.
Investering i innovation
Investeren in innovatie
We lanceren ons meest geavanceerde laboratorium voor prototyping, het TK Elevator Innovation Center, in Gijón (Spanje).
Tallest freestanding escalator
Grootste vrijstaande roltrap
We installeren in Essen (Duitsland) de grootste vrijstaande roltrap bij Zeche Zollverein, een voormalige koolmijn en industriecomplex, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.
Most modern production site in China
China's modernste productievestiging
We openen China's modernste productievestiging voor roltrappen en passagiersbruggen in Zhongshan.
Interne opleidingen van wereldklasse
Seed campus, ons eerste interne opleidingscentrum voor liften, opent in Madrid (Spanje). Tegenwoordig bestaat ons wereldwijd opleidingsnetwerk uit 12 locaties in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Amerika. Via dat netwerk blijven onze technici op de hoogte van de eisen van vandaag en morgen.
Boarding the largest aircraft
Passagiersbrug voor het grootste vliegtuig
TK Elevator levert de eerste passagiersbruggen voor de Airbus A380.
Successes in service business
Succesvolle dienstverlenende activiteiten
Het bedrijf krijgt een servicecontract voor het Sydney Opera House (Australië) en een contract van 50 miljoen Amerikaanse dollar om Dubai International Airport te voorzien van 117 passagiersbruggen.
Expansion in Asia Pacific
Expansie in de regio Azië/Pacific
Een joint venture met Donyang Elevator (Zuid-Korea) stelt ons in staat om verder uit te breiden in de regio Azië/Pacific en leidt tot de oprichting van een aparte business unit in de regio in 2003.
De TWIN-revolutie
We installeren 's werelds eerste lift met twee afzonderlijke cabines in één schacht in de universiteit van Stuttgart.
Nieuw onderzoekscentrum
TK Elevator opent het derde onderzoekscentrum in Stuttgart (Duitsland), naast centra in San Diego (VS) en Nice (Frankrijk).
Grote overname in Zuid-Amerika
De overname van Kone-vestigingen in Zuid-Amerika vergroot onze impact in een van de meest dynamische regio's ter wereld.
Begin van een onafhankelijk bedrijf
Als antwoord op het groeiende belang van de liftbranche richten we een onafhankelijk bedrijf op, thyssenkrupp Elevator AG, onder de koepel van thyssenkrupp AG.
World’s longest escalator
De langste roltrap ter wereld
Met een lengte van 100 meter en een helling van 30% installeren we de destijds langste roltrap ter wereld in het metrostation Namesti Miru in Praag.
Grote overname Noord-Amerika
Grote overname Noord-Amerika
Door de overname van Dover Elevators in Amerika en Canada worden we de derde grootste liftenfabrikant ter wereld.
Starting up in Asia Pacific
Eerste vestiging in de regio Azië/Pacific
Met de lancering van thyssenkrupp Elevator China en een aparte liften- en roltrappenfabriek in Zhongshan (China) boren we de Aziatisch-Pacifische markt aan.
New factory in Spain
Nieuwe fabriek in Spanje
Naarmate thyssenkrupp Elevator groeit, breiden de productiecapaciteiten uit en openen we een nieuwe roltrappenfabriek in Noord-Spanje.
home solutions
Toetreding tot de markt voor woningoplossingen
De overname van de Reus, de Nederlandse fabrikant van stoeltjesliften, signaleert de start van ons segment voor woningoplossingen.
Over de Atlantische Oceaan
Over de Atlantische Oceaan
Het bedrijf maakt in 1986 de sprong over de Atlantische Oceaan door een belang te verwerven in Northern Elevator Holdings Ltd. in Toronto. Met Canada als basis kunnen we de Amerikaanse markt geleidelijk aan aanboren.
Expansie in Europa
De belangrijkste overname in Duitsland is die van M.A.N.-Aufzugbau in 1984. De overname luidt het begin in van onze expansie in Europa. De daaropvolgende jaren ligt de focus op internationalisatie.
Vores begyndelser
Hoe het allemaal begon
Al sinds de jaren 1860-1880 zijn we actief in de sector van liften en roltrappen, met de oprichting van onze voormalige ondernemingen in Hamburg en Stuttgart (Duitsland). Ze ontwikkelen en installeren de eerste verticale transportband voor mensen, de Paternoster genaamd, in 1890 en Duitslands eerste roltrap in 1906. In de jaren 1950 verwerft het toenmalige Thyssen Industrie een aandeel in die bedrijven.

Na 1970 leidt de overname van verschillende kleinere liftenfabrikanten in Duitsland en West-Europa, samen met de bouw van een liftenfabriek in Neuhausen bij Stuttgart, tot belangrijke ontwikkelingen op vlak van liften en roltrappen.