Skip Navigation

Neem contact met ons op

TK Elevator N.V.-S.A.

Avenue de la Metrologielaan 10
1130 Brussel
België

Tel.: +32 (0) 22 47 35 11
E-mail: info.tkla@tkelevator.com

‹‹‹

Vraag een gratis offerte aan

Vraag een gratis offerte aan

This field is required

In welk product bent u geïnteresseerd?

Liften
Roltrappen
Looppaden
Please enter your zip code and city.
Please select your salutation
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter your message.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring.

‹‹‹

24/7 Service - Hulp nodig?

24/7 Service - Hulp nodig?

Service centrum: 078 15 84 84

Please enter your zip code and city.
Please select your salutation
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter your message.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring.

Vraag een gratis offerte aan

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

24/7 Service - Hulp nodig?

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag een gratis offerte aan

Er is iets misgegaan en we kunnen uw bericht niet verzenden.

24/7 Service - Hulp nodig?

Er is iets misgegaan en we kunnen uw bericht niet verzenden.

Onze prioriteiten op weg naar een duurzame toekomst zijn: het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, het stimuleren van energie-efficiëntie en het bereiken van ambitieuze doelstellingen voor koolstofreductie.

Wat we doen

We hebben ambitieuze doelstellingen voor koolstofreductie geformuleerd. Wij hebben het aandeel groene stroom het afgelopen jaar met 59% kunnen verhogen, onze Scope 1- en Scope 2-emissies de afgelopen twee jaar aanzienlijk kunnen terugdringen en de voortgang kunnen volgen met ons robuuste milieubeheersysteem.

Op wetenschap gebaseerde doelstellingen

Onze ambitieuze doelstellingen voor de vermindering van onze broeikasgasemissies zijn gevalideerd door het op wetenschap gebaseerde doelstellingen-initiatief (Science Based Targets-initiatief, SBTi).

 • We streven naar een absolute vermindering met 53% van scope 1 en scope 2 emissies in 2030 (basisjaar: 2019). Daarnaast streven we naar een absolute vermindering met 23% van scope 3 emissies van het gebruik van verkochte producten in 2030 (basisjaar: 2021).
 • De doelstellingen voor de broeikasgasemissies van onze activiteiten (scopes 1 en 2) komen overeen met de reducties die nodig zijn om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C: de meest ambitieuze doelstelling van het Akkoord van Parijs. Onze doelstelling voor de emissies van de waardeketen (scope 3) voldoet aan de criteria van de SBTi voor ambitieuzewaardeketen-doelstellingen. Dit betekent dat deze overeenkomen met de huidige beste praktijken.

Klimaatbescherming

Wij streven naar de vermindering van de koolstofemissies in de hele waardeketen. Ons wagenpark van meer dan 16.000 voertuigen heeft de grootste impact op onze uitstoot. Daarom concentreren we onze inspanningen op de verkleining van onze koolstofvoetafdruk door het aantal door onze technici afgelegde kilometers te verminderen en ons wagenpark geleidelijk aan om te schakelen naar hybride en volledig elektrische voertuigen.

 • We zijn voor het derde achtereenvolgende jaar opgenomen in de geprezen A-lijst van het Carbon Disclosure Project (CDP). Het verslag vindt u hier.
 • We hebben onze directe emissies (Scope 1) en indirecte emissies van energieaankopen (Scope 2) met 21% verminderd tegen het einde van het boekjaar 2021/22 (basisjaar 2018/19).

Energie-efficiëntie

De belangrijkste focus van ons energiebeheer is het gebruik van 100% groene energie en het stimuleren van onze energie-efficiëntiemaatregelen. 88% van de elektriciteit die in onze productiefaciliteiten wereldwijd wordt verbruikt, is afkomstig van hernieuwbare bronnen.

 • 59% van de elektriciteit die in onze activiteiten wereldwijd wordt verbruikt, is afkomstig van hernieuwbare bronnen.
 • TK Elevator heeft zich aangesloten bij RE100 en heeft toegezegd in 2030 wereldwijd alleen nog gebruik te maken van hernieuwbare elektriciteit.

Milieubeheer

Vanaf 2021/22 is 80% van onze productiecentra ISO 14001-gecertificeerd en onze fabrieken met ISO 50001-certificaat nemen 82% van hun energieverbruik voor hun rekening.

 • Al onze vestigingen verzamelen op regelmatige basis gegevens over energie- en waterverbruik en afval.
 • Wij richten ons op afvalvermindering en streven naar nul stortafval in onze productiefaciliteiten tegen 2026.
 • Ons innovatie- en kwalificatiecentrum (IQC) in Atlanta (Georgia), VS, onze productiefaciliteit in Middleton (Tennessee), VS, en onze kantoren in Zhongshan (China) zijn LEED ('Leadership in Energy and Environmental Design') Goud gecertificeerd. Onze liftfabriek in Zhongshan (China) is LEED Zilver gecertificeerd.

Onze verplichtingen

 • In 2030 zullen we wereldwijd gebruik maken van 100% hernieuwbare elektriciteit.
 • We streven naar een vermindering van de emissies van onze activiteiten (scopes 1 en 2) zoals vereist om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C, de meest ambitieuze doelstelling van het Akkoord van Parijs, en van de emissies van onze waardeketen (scope 3) in overeenstemming met de SBTi-criteria voor ambitieuze doelstellingen voor de waardeketen.
 • We streven naar een wereldwijde netto-emissie van nul in uiterlijk 2050.